culinaire
zaken
.nl
Kalkoen met gestoofde appelen en appelsaus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
2
3
2
1
75
8
4
3
-
-
kilogram
deciliter
deciliter
deciliter
gram
stuks
theelepel
eetlepel
naar smaak
naar smaak
kalkoen
sap (appel-)
cider
room (slag-)
boter (room-)
appel
kruiden (gevogelte-)
rozijn ingrediënt info
peper (wit) ingrediënt info
zout
Berei-
ding
De oven voorverwarmen op 200. Twee appelen schillen, het klokhuis verwijderen en in stukjes snijden. De kalkoen van binnen en buiten met kruiden inwrijven. In een braadslee 50 gram boter verhitten en hierin de kalkoen rondom lichtbruin braden. De appelstukjes, appelsap en de cider (of witte wijn) in de braadslee doen. De braadslee in het midden van de oven zetten en de kalkoen circa 1.5 uur braden. Regelmatig met vocht uit de braadslee bedruipen. 30 minuten voordat de kalkoen gaar is de overige appelen schillen, uitboren en het gat met de gewassen rozijnen vullen. Op iedere appel een klontje boter leggen en de appelen in de braadslee zetten. De kalkoen en de appelen uit de braadslee halen. Deze op het vuur zetten, de room erdoor roeren, aan de kook brengen en 2 minuten goed laten koken. Op smaak brengen met peper en zout. De saus door een zeef in een sauskom schenken.
Voedings-
waarde
Energie5606 KiloJoules
1335 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
62 gram
100 gram
7 gram