culinaire zaken .nl |
Helse kip | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:07 Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Pittig | Kip/kalkoen | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
600 8 6 6 4 3 2 - - |
gram theelepel theelepel eetlepel teentje stuks stuks naar smaak naar smaak |
kipfilet mosterd (scherp) sambal oelek olie knoflook peper (rood) ui zout peper | ||
Berei- ding |
Verwarm de olie in pan en fruit de uien en de knoflook. Maak de kipfilets schoon en snij deze in blokjes van ongeveer 1.5 centimeter. Voeg deze toe aan de uien en knoflook. Voeg dan de mosterd toe en direct daarna de sambal en de pepers. Goed roeren en afmaken met zout en peper. Als de kip niet te heet mag zijn, moet u iets minder mosterd gebruiken. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1325 KiloJoules 315 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 5 gram 38 gram 2 gram |