culinaire zaken .nl |
Gemarineerde lamsbrochetten | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 00:45 | |
Indelingen | Grill/grillplaat | Vlees | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
800 300 2 2 1 1 0.50 - |
gram gram eetlepel theelepel eetlepel eetlepel theelepel naar smaak |
lamsboutplak yoghurt sap (citroen-) komijn boter (room-) koriander (poeder) chilipoeder zout | ||
Voor- berei- ding |
Meng het chilipoeder met het zout en citroensap. Snij het lamsvlees in blokjes en bestrijk met het chilipoedermengsel. Laat 30 minuten rusten. Meng de yoghurt met de koriander en komijn. Giet over het vlees. Dek af en laat ongeveer 6 uur trekken in de koelkast. | |||
Berei- ding |
Laat het vlees uitlekken en rijg het aan een spies. Giet er de gesmolten boter over en laat 12 minuten bakken onder de grill onder regelmatig draaien. Serveer met rijst. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1977 KiloJoules 471 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 5 gram 38 gram 0 gram |