culinaire
zaken
.nl
Gemarineerde lamsbrochetten
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
800
300
2
2
1
1
0.50
-
gram
gram
eetlepel
theelepel
eetlepel
eetlepel
theelepel
naar smaak
lamsboutplak
yoghurt
sap (citroen-)
komijn
boter (room-)
koriander (poeder)
chilipoeder
zout
Voor-
berei-
ding
Meng het chilipoeder met het zout en citroensap. Snij het lamsvlees in blokjes en bestrijk met het chilipoedermengsel. Laat 30 minuten rusten. Meng de yoghurt met de koriander en komijn. Giet over het vlees. Dek af en laat ongeveer 6 uur trekken in de koelkast.
Berei-
ding
Laat het vlees uitlekken en rijg het aan een spies. Giet er de gesmolten boter over en laat 12 minuten bakken onder de grill onder regelmatig draaien.
Serveer met rijst.
Voedings-
waarde
Energie1977 KiloJoules
471 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
5 gram
38 gram
0 gram