culinaire
zaken
.nl
Eendeborstfilet met appel- en walnotencompote
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
2
2
25
20
2
1
-
-
stuks
deciliter
gram
gram
theelepel
stuks
naar smaak
naar smaak
eendefilet
wijn (wit)
boter (room-)
noot (wal-,gepeld)
sap (citroen-)
appel (stevig)
peper (wit) ingrediënt info
zout
Voor-
berei-
ding
Hak de walnoten
Berei-
ding
Halveer de appels en verwijder de klokhuizen. Schil de moesappel en snij hem in stukken. Snij de handappel in blokjes van 1 centimeter. Besprenkel deze met citroensap. Kook de moesappel met de witte wijn in circa 10 minuten zacht en pureer tot moes met een staafmixer. Roer de stukjes handappel en de walnoot erdoor. Houd de compote warm tot gebruik. Verhit de boter in een braadpan en bak met de peper en zout bestrooide eendeborstfilets (500 gram) op hoog vuur rondom bruin. Temper het vuur en bak de filets naar wens rose of doorbakken. Snij de filets in plakken en spreid ze elk waaiervormig uit op een bord Serveer met de warme compote. Geef er peultjes en pommes Duchesse bij.
Voedings-
waarde
Energie3641 KiloJoules
867 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
10 gram
21 gram
1 gram