culinaire zaken .nl |
Eendeborstfilet met appel- en walnotencompote | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:20 Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Snel | Wild / Gevogelte | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2 2 25 20 2 1 - - |
stuks deciliter gram gram theelepel stuks naar smaak naar smaak |
eendefilet wijn (wit) boter (room-) noot (wal-,gepeld) sap (citroen-) appel (stevig) peper (wit) zout | ||
Voor- berei- ding |
Hak de walnoten | |||
Berei- ding |
Halveer de appels en verwijder de klokhuizen. Schil de moesappel en snij hem in stukken. Snij de handappel in blokjes van 1 centimeter. Besprenkel deze met citroensap. Kook de moesappel met de witte wijn in circa 10 minuten zacht en pureer tot moes met een staafmixer. Roer de stukjes handappel en de walnoot erdoor. Houd de compote warm tot gebruik. Verhit de boter in een braadpan en bak met de peper en zout bestrooide eendeborstfilets (500 gram) op hoog vuur rondom bruin. Temper het vuur en bak de filets naar wens rose of doorbakken. Snij de filets in plakken en spreid ze elk waaiervormig uit op een bord Serveer met de warme compote. Geef er peultjes en pommes Duchesse bij. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3641 KiloJoules 867 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 10 gram 21 gram 1 gram |