culinaire zaken .nl |
Ajam boemboe roedjak 2 (Pikante kip in kokossaus) | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:25 Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Kip/kalkoen | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 3 100 30 4 3 2 2 2 1 1 - |
gram deciliter gram gram stuks teentje stuks stuks theelepel theelepel eetlepel naar smaak |
kip santen boter (room-) ui kemirie (noot) knoflook peper (rood) djeroek poeroet asem (zonder pit) trassi suiker zout | ||
Berei- ding |
De kip in stukken snijden en bruin braden. De opgegeven kruiden worden fijngestampt, daarna met de santen en de djoeroek-poeroet blaadjes gemengd. Daarna de saus bij de kip voegen en koken tot de kip gaar is en de saus gebonden. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3324 KiloJoules 791 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 13 gram 43 gram 3 gram |