culinaire zaken .nl |
scholfilet met sinaasappel-kerriesaus | |||
Soort gerecht | Visgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | Slank | Vis / Zeevruchten | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
5 25 10 5 3 0.50 - - |
centiliter gram gram theelepel stuks zakje naar smaak naar smaak |
sap (sinaasappel-) boter (bak-) bloem sap (citroen-) scholfilet (diepvries) saus (kerrie-) zout peper | ||
Berei- ding |
Bereiden: wrijf de vis in met zout en peper, sprenkel er citroensap over en wentel de vis door de bloem. Schud overtollige bloem er af. In koekepan met anti-aanbaklaag boter verhitten. Vis in 8 minuten goudbruin en gaar bakken. halverwege voorzichtig keren. Intussen kerriesaus maken met 1.5 deciliter water volgens gebruiksaanwijzing. Roer de sinaasappelsap er door. Schep de vis op twee borden en verdeel de saus er over. Lekker met rijst en doperwten. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 577 KiloJoules 137 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 8 gram 1 gram 0 gram |