culinaire zaken .nl |
Kabeljauwfilets (gebakken) met gember (Ikan Djahe) | |||
Soort gerecht | Visgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Vis / Zeevruchten | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 8 6 4 3 2 2 2 1 0.25 - |
kilogram theelepel theelepel theelepel stuks teentje eetlepel eetlepel theelepel stuks naar smaak |
kabeljauw (filet) sap (citroen-) sambal oelek djahe ui ![]() knoflook ![]() ketjap (manis) suiker (basterd-,bruin) ![]() laos (poeder) rasp (citroen-) zout | ||
Berei- ding |
De knoflook wordt fijngehakt. De uien worden fijngesneden. We gebruiken 1 theelepel citroenschil. Snij de vis in stukken. Fruit in wat olie de uien, knoflook en djahe. Roer er dan de sambal, citroenschil, laos, citroensap, suiker, ketjap en zout door. Bak de blokjes vis in hete olie, laat ze uitlekken en let ze op een platte schaal. Giet er dan het kruidenmengsel over. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 0 KiloJoules 0 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 0 gram 0 gram 0 gram |