culinaire zaken .nl |
Basisrecept - mosselen | |||
Soort gerecht | Visgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | Vis / Zeevruchten | Basisrecept | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
3 2 2 2 1 1 4 |
takje stuks stuks stuks theelepel stuks kilogram |
selderij (blad-) ui laurier (blad) prei peper (wit) wortel mossel | ||
Berei- ding |
Gebruik een zo dun mogelijke pan en een zo hoog mogelijk vuur. Het is voor het kookproces het beste de pan tot niet meer dan de helft te vullen. Leg de groente onderin de pan en daarop de mosselen. Doe het deksel op de pan. Als het vocht opkomt, het deksel even oplichten zodat het vocht weer zakt. Herhaal dit 3x. Als alle mosselschelpen openstaan, zijn ze gereed om te worden gekonsumeerd. Het kookproces duurt ongeveer 10 minuten. Schelpen die dichtblijven verwijderen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3769 KiloJoules 897 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 58 gram 128 gram 4 gram |