culinaire
zaken
.nl
Basisrecept - mosselen
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
3
2
2
2
1
1
4
takje
stuks
stuks
stuks
theelepel
stuks
kilogram
selderij (blad-)ingrediënt info
ui ingrediënt info
laurier (blad)
prei
peper (wit) ingrediënt info
wortel
mossel ingrediënt info
Berei-
ding
Gebruik een zo dun mogelijke pan en een zo hoog mogelijk vuur. Het is voor het kookproces het beste de pan tot niet meer dan de helft te vullen. Leg de groente onderin de pan en daarop de mosselen. Doe het deksel op de pan. Als het vocht opkomt, het deksel even oplichten zodat het vocht weer zakt. Herhaal dit 3x. Als alle mosselschelpen openstaan, zijn ze gereed om te worden gekonsumeerd. Het kookproces duurt ongeveer 10 minuten. Schelpen die dichtblijven verwijderen.
Voedings-
waarde
Energie3769 KiloJoules
897 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
58 gram
128 gram
4 gram