culinaire zaken .nl |
Kabeljauw met zoetzure saus | |||
Soort gerecht | Visgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Goedkoop | Vis / Zeevruchten | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
4 350 40 5 3 1 - - |
deciliter gram gram eetlepel eetlepel eetlepel naar smaak naar smaak |
saus (zoetzuur) kabeljauw (filet) boter (room-) bloem sherry (droog) sambal manis zout peper (wit) | ||
Berei- ding |
Met keukenpapier vis droogdeppen. Vis bestrooien met zout en peper. In theezeefje bloem doen. Vis aan beide kanten ermee bestuiven. In koekepan boter verhitten. Vis in 20 minuten goudbruin en gaar bakken. Halverwege keren. Intussen in steelpan saus verwarmen. Sherry en sambal erdoor roeren. Vis op schaal scheppen. Beetje saus erover schenken. Rest van saus overdoen in sauskom. Apart erbij geven. Lekker met: Chinese rijstmie (te koop in toko's) en andijviesalade. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1852 KiloJoules 441 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 32 gram 33 gram 0 gram |