culinaire zaken .nl |
Kabeljauw met citrusvruchten | |||
Soort gerecht | Visgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:05 Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | Magnetron Goedkoop | Snel Vis / Zeevruchten | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
600 2 1 1 1 |
gram stuks stuks stuks eetlepel |
kabeljauw (filet,diepvr) sinaasappel grapefruit (rood) citroen bieslook (vers) | ||
Berei- ding |
Laat de kabeljauw in de magnetron ontdooien. Schil de vruchten tot op het vruchtvlees en vang het uitlopende sap op. Snij de partjes vruchten tussen de vliesjes los en verwijder de pitjes. Halveer de partjes. Leg de stukken kabeljauwfilet in een met wat olie ingevette magnetronschaal, bestrooi ze met wat zout en peper, verdeel er de stukjes fruit over en bedruppel ze met het opgevangen sap. Zet de afgedekte schaal 8 minuten op 500 Watt en laat de vis enkele minuten nagaren. Garneer met de fijngeknipte bieslook. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 852 KiloJoules 203 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 19 gram 26 gram 3 gram |