culinaire
zaken
.nl
Kabeljauw met citrusvruchten
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
600
2
1
1
1
gram
stuks
stuks
stuks
eetlepel
kabeljauw (filet,diepvr)
sinaasappel ingrediënt info
grapefruit (rood)
citroen
bieslook (vers) ingrediënt info
Berei-
ding
Laat de kabeljauw in de magnetron ontdooien. Schil de vruchten tot op het vruchtvlees en vang het uitlopende sap op. Snij de partjes vruchten tussen de vliesjes los en verwijder de pitjes. Halveer de partjes.
Leg de stukken kabeljauwfilet in een met wat olie ingevette magnetronschaal, bestrooi ze met wat zout en peper, verdeel er de stukjes fruit over en bedruppel ze met het opgevangen sap. Zet de afgedekte schaal 8 minuten op 500 Watt en laat de vis enkele minuten nagaren. Garneer met de fijngeknipte bieslook.
Voedings-
waarde
Energie852 KiloJoules
203 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
19 gram
26 gram
3 gram