culinaire zaken .nl |
Kabeljauw in sherry | |||
Soort gerecht | Visgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Goedkoop | Vis / Zeevruchten | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 1 4 1 1 0.50 - - |
gram deciliter toefje stuks stuks theelepel naar smaak naar smaak |
kabeljauw (filet) sherry (droog) peterselie ui citroen dragon (gedroogd) zout peper | ||
Berei- ding |
Ui pellen en fijnsnipperen. Citroen goed wassen en in plakjes snijden. Vis onder koud stromend water afspoelen. In lengte halveren. Ovenschotel invetten. Oven voorverwarmen op 200 graden Celcius. Vis inwrijven met zout en peper. Bestrooien met ui en dragon. Oprollen en met houten cocktailprikkers vaststeken. In ovenschotel leggen. Sherry erover schenken. Met alufolie afdekken. In midden van oven in 40 minuten gaarstoven. Af en toe bedruipen met stoofvocht. Uit oven garneren met citroen en peterselie. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 630 KiloJoules 150 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 6 gram 22 gram 1 gram |