culinaire
zaken
.nl
Forel met kruidenboter in folie
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
4
100
6
2
2
1
-
stuks
gram
takje
stuks
theelepel
eetlepel
naar smaak
forel
boter (kruiden-)
peterselie ingrediënt info
citroen
kervel (vers)
dille (vers)
zout
Berei-
ding
Forellen onder koud stromend water afspoelen. Met keukenpapier droogdeppen. 1 Citroen uitpersen. In kopje 4 takjes peterselie fijnknippen. Vis met zout inwrijven en besprenkelen met citroensap. Binnenkant van vis bestrooien met peterselie, kervel en dille. Kruidenboter in 16 plakjes snijden. Op aanrecht 4 stukken alufolie (25x30 centimeter) uitspreiden. Op elk stuk 1 plakjes kruidenboter leggen. Hierop forellen leggen. Rest van de boter over de vis verdelen. Folie als pakketje dichtvouwen.
Oven voorverwarmen op 225 graden Celcius. Pakketjes met sluitkant naar boven op rooster leggen. In midden van oven in 15 minuten gaar laten worden.
Intussen 1 citroen in plakjes snijden en met peterselie over 4 borden verdelen. Pakketjes ernaast leggen. Aan tafel openmaken. Lekker met veldsla.
Voedings-
waarde
Energie3110 KiloJoules
740 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
9 gram
76 gram
0 gram