culinaire zaken .nl |
Forel met kruidenboter in folie | |||
Soort gerecht | Visgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:40 | |
Indelingen | Oven | Vis / Zeevruchten | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
4 100 6 2 2 1 - |
stuks gram takje stuks theelepel eetlepel naar smaak |
forel boter (kruiden-) peterselie citroen kervel (vers) dille (vers) zout | ||
Berei- ding |
Forellen onder koud stromend water afspoelen. Met keukenpapier droogdeppen. 1 Citroen uitpersen. In kopje 4 takjes peterselie fijnknippen. Vis met zout inwrijven en besprenkelen met citroensap. Binnenkant van vis bestrooien met peterselie, kervel en dille. Kruidenboter in 16 plakjes snijden. Op aanrecht 4 stukken alufolie (25x30 centimeter) uitspreiden. Op elk stuk 1 plakjes kruidenboter leggen. Hierop forellen leggen. Rest van de boter over de vis verdelen. Folie als pakketje dichtvouwen. Oven voorverwarmen op 225 graden Celcius. Pakketjes met sluitkant naar boven op rooster leggen. In midden van oven in 15 minuten gaar laten worden. Intussen 1 citroen in plakjes snijden en met peterselie over 4 borden verdelen. Pakketjes ernaast leggen. Aan tafel openmaken. Lekker met veldsla. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3110 KiloJoules 740 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 9 gram 76 gram 0 gram |