culinaire zaken .nl |
Forel in aluminiumfolie | |||
Soort gerecht | Visgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:42 | |
Indelingen | Ovenschotel | Vis / Zeevruchten | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2 100 80 4 1 - - |
deciliter gram gram stuks stuks naar smaak naar smaak |
wijn (wit) wortel boter (room-) forel prei peper (wit) zout | ||
Berei- ding |
Verwarm de oven voor op 225 graden celsius (gasstand 5). Snij de prei in dunne reepjes. Was de preireepjes. Was en schrap de worteltjes. Snij de worteltjes in zeer dunne plakjes. Spoel de forellen goed af met water. Goed afdrogen met een theedoek of wat keukenpapier. Vul de buik van de forel met zout en grof gemalen peper. Leg de forellen op een ruime lap aluminiumfolie. Maak een bootje van de aluminiumfolie. Voeg de preireepjes, de worteltjes, de boter (bij voorkeur geen margarine) en de witte wijn toe. Vouw het aluminiumfoliepakketje dicht. Stoof de forellen in 25 tot 30 minuten gaar in de oven. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3291 KiloJoules 784 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 14 gram 76 gram 2 gram |