culinaire zaken .nl |
Seroendeng I (Gekruide en gebrande kokos) | |||
Soort gerecht | Tussengerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 200 4 4 2 1 1 1 1 1 - |
gram gram stuks stuks theelepel teentje theelepel theelepel theelepel eetlepel naar smaak |
kokos (geraspt) pinda (gebrand) ui (sjalot) djeroek poeroet ketoembar knoflook sap (citroen-) laos (poeder) komijn suiker zout | ||
Berei- ding |
De sjalotjes(uitjes) en de knoflook heel fijn snijden. De kokos vochtig maken met wat kokend water. Nu de vochtige kokos met alle ingredienten, behalve de pinda's, in een diepe braadpan en op een kleine vlam lichtbruin bakken. Steeds omroeren en scheppen en er voor zorgen dat het niet aanbrandt. Pas als de kokos lichtbruin gekleurd is mag men er 2 eetlepels olie bijdoen en verder bruin bakken. Is het gerecht klaar dan pas de gebakken pinda's erbij doen en alles goed mengen. Het gerecht mag wat zoetig smaken. Dit recept is zeer eenvoudig maar vergt wel veel geduld bij het klaarmaken. Het moet beslist op een klein vuur, want kokos brandt erg snel aan. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2455 KiloJoules 585 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 43 gram 14 gram 7 gram |