culinaire zaken .nl |
Sandwich 'gezond' | |||
Soort gerecht | Tussengerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 1 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2 1 1 1 0.25 0.25 - |
sneetje stuks plakje eetlepel krop stuks naar smaak |
brood (volkoren) ei (kip) runderrosbief (vleeswaar) yogonaise sla komkommer zout | ||
Berei- ding |
Kook het ei in 10 minuten hard, laat het onder koud water schrikken, pel het ei en snij het in plakjes. Was de slablaadjes en dep ze droog, rooster het brood lichtbruin. Besmeer het brood met de Yogonaise. Leg op de eerste snee brood achtereenvolgens 1 slablad, de rosbief, de plakjes komkommer en de plakjes ei. Bestrooi het ei met een snufje zout en dek het geheel af met een slablad en de tweede snee brood. Snij de sandwich schuin doormidden. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1242 KiloJoules 296 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 41 gram 14 gram 4 gram |