culinaire zaken .nl |
Met aardappel gevulde chupati | |||
Soort gerecht | Tussengerecht | Herkomst | India | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
200 16 2.25 1 0.75 - |
gram gram theelepel eetlepel theelepel naar smaak |
aardappel koriander (zaad) ketoembar boter (geklaard) komijn zout | ||
Berei- ding |
Maak het chupatideeg en verdeel het in 16 stukken. Rol de stukken heel dun uit op een met bloem bestoven werkvlak. Meng de aardappelen met de kruiden en voeg er wat ghee aan toe om een gladde puree te krijgen. Strijk de pasta dik uit over de helft van de chupati's, maar laat een smalle rand vrij. Maak de rand vochtig en druk er een tweede chupati op. Verhit een zware koekepan met dikke bodem of een elektrische plaat en bak de chupati's aan weerskanten tot er bruine plekjes ontstaan. Leg ze vervolgens onder een hete grill tot ze iets opzwellen. Bestrijk met wat ghee en verpak tot gebruik in een doek. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 231 KiloJoules 55 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 11 gram 2 gram 2 gram |