culinaire zaken .nl |
Gobi Walla Paratha (Paratha, gevuld met bloemkool) | |||
Soort gerecht | Tussengerecht | Herkomst | India | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 1 0.50 0.25 - |
eetlepel stuks theelepel stuks naar smaak |
boter (geklaard) peper (Chili-,rood) garam masala kool (bloem-) zout | ||
Berei- ding |
Maak het parathadeeg en laat het, afgedekt met een vochtige doek, 0.5 uur staan. Verdeel in 18 porties en rol ze tot rondjes van 2 mm dik uit. Hak de bloemkool fijn. Laat met de chilipeper en het zout in 2 eetlepels ghee zacht worden. Strooi er de garam masala over. Laat de bloemkool afkoelen. Bedek de rondjes voor de helft met het vulsel en leg er een tweede rondje bovenop. Plak de randen met behulp van wat water vast. Rol ze heel voorzichtig nog iets uit, maar pas op dat het deeg niet scheurt. Bestrijk met ghee en bak op een elektrische plaat of koekepan met zware bodem om en om. Leg ze onder een hete grill zodat ze aan weerskanten iets krokant worden en wat opzwellen. Bestrijk nogmaals met ghee en verpak tot gebruik in een doek. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 82 KiloJoules 20 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 4 gram 1 gram 2 gram |