culinaire zaken .nl |
Krab-waterkerssoep | |||
Soort gerecht | Soep | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | Soep | Vis / Zeevruchten | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1.50 2 2 - - 1 2 1.50 100 |
liter stuks bosje naar smaak naar smaak eetlepel eetlepel theelepel gram |
bouillon (kippen-) ui (voorjaars-) waterkers zout peper maizena saus (soja-) olie (sesam-) krab (blik) | ||
Voor- berei- ding |
Maak de lenteuitjes schoon en hak ze zeer fijn. Was de waterkers en hak deze. Laat het krabvlees uitlekken. Vang het vocht op. Verwijder eventueel kraakbeen. | |||
Berei- ding |
Breng de bouillon samen met het nat van de krab aan de kook, voeg de ui en waterkers toe en laat de waterkers alleen even slinken. Breng op smaak met zout, peper en sojasaus. Bind de soep met de opgeloste maïzena tot ze iets dikker is geworden. Voeg de krab toe, laat door en door heet worden, maar niet meer koken. Roer de sesamolie erdoor en serveer de soep in verwarmde borden of kommen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 277 KiloJoules 66 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 3 gram 7 gram 0 gram |