culinaire zaken .nl |
Maissoep 1 | |||
Soort gerecht | Soep | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:05 Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | Soep | Vegetarisch | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
5 200 20 20 60 1 1 - - |
deciliter gram gram gram gram theelepel stuks naar smaak naar smaak |
bouillon mais (blik) boter (room-) bloem kaas (belegen) kerrie (poeder) paprika (rood) zout peper | ||
Voor- berei- ding |
De mais uit laten lekken, vocht bewaren. Van de paprika de zaad(lijsten) weg, klein snijden. Rasp de kaas. | |||
Berei- ding |
Boter, kerrie en paprika 3 minuten smoren. Bloem al roerend toevoegen en bouillon met vocht in gedeelten toevoegen. De maiskorrels erbij en soep circa 10 minuten doorkoken. Op het laatst de room erdoor roeren. Op smaak brengen met zout enpeper. Tip: [Tip 1] ipv. rode paprika een groene : scherpere soep. [Tip 2] Bouillon deels vervangen door melk (nu geen room meer). | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1515 KiloJoules 361 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 37 gram 14 gram 5 gram |