culinaire zaken .nl |
Kippensoep | |||
Soort gerecht | Soep | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Goedkoop | Soep | Kip/kalkoen | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
350 100 100 40 3 1 1 1 1 1 1 - |
gram gram gram gram gram eetlepel theelepel stuks stuks eetlepel stuks naar smaak |
kippenpoulet kippenmaag kippenvleugel vermicelli (krul) peperkorrel (wit) peterselie rasp (citroen-) wortel laurier (blad) selderij (blad-) prei foelie (poeder) | ||
Berei- ding |
De poulet, maagjes en vleugeltjes opzetten met 1.5 deciliter koud water + de grof gesneden prei, wortel, laurierblad, foelie, citroenschil, peperkorrels en een paar takjes peterselie en selderij. Alles aan de kook brengen, afschuimen en 2 uur zachtjes laten trekken. De bouillon zeven, het vlees eruit scheppen en fijnsnijden. Dit weer bij de bouillon doen en vermicelli toevoegen. De soep 5 minuten zachtjes laten koken. Tot slot de vers geknipte peterselie erdoor roeren. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1064 KiloJoules 253 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 13 gram 25 gram 2 gram |