culinaire zaken .nl |
Aardappel-courgettesoep | |||
Soort gerecht | Soep | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:05 Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Magnetron Combi-magnetron | Bewerkelijk Snel | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
4 200 1 50 50 15 1 1 1 - - |
deciliter gram deciliter gram gram gram stuks theelepel stuks naar smaak naar smaak |
bouillon (kippen-) aardappel room (koffie-) ham (gekookt) kaas (room-) boter (room-) courgette (groen) kruiden (keuken-,italiaan ui zout peper | ||
Voor- berei- ding |
De ui pellen en fijn snipperen. De courgette wassen, de steeluiteinden verwijderen, een klein stukje achterhouden en de rest in plakken snijden. De aardappels schillen en in blokjes snijden. | |||
Berei- ding |
De boter in een ovenvaste schaal van 1.5 liter inhoud in 1 minuut op 100% laten smelten. De ui erdoor scheppen en (onafgedekt) in circa 2 minuten op 100% glazig fruiten. De Italiaanse kruiden met de courgette, aardappels, bouillon, en koffieroom toevoegen en alles (afgedekt) in 8-10 minuten op 100% aan de kook brengen en vervolgens nog 5 minuten op 30% tegen de kook aan houden. Het mengsel iets laten afkoelen en in de foodprocessor pureren. De roomkaas en de in blokjes gesneden ham erdoor heen roeren en de soep op smaak brengen met zout en peper. Tot slot het achtergehouden stukje courgette raspen en de soep hiermee garneren. De soep (afgedekt) nog 3-4 minuten op 100% doorwarmen alvorens ze in koppen te schenken. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1427 KiloJoules 340 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 31 gram 7 gram 3 gram |