culinaire
zaken
.nl
Aardappel-courgettesoep
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
4
200
1
50
50
15
1
1
1
-
-
deciliter
gram
deciliter
gram
gram
gram
stuks
theelepel
stuks
naar smaak
naar smaak
bouillon (kippen-)
aardappel ingrediënt info
room (koffie-)
ham (gekookt)
kaas (room-)
boter (room-)
courgette (groen)ingrediënt info
kruiden (keuken-,italiaan
ui ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
De ui pellen en fijn snipperen. De courgette wassen, de steeluiteinden verwijderen, een klein stukje achterhouden en de rest in plakken snijden. De aardappels schillen en in blokjes snijden.
Berei-
ding
De boter in een ovenvaste schaal van 1.5 liter inhoud in 1 minuut op 100% laten smelten. De ui erdoor scheppen en (onafgedekt) in circa 2 minuten op 100% glazig fruiten. De Italiaanse kruiden met de courgette, aardappels, bouillon, en koffieroom toevoegen en alles (afgedekt) in 8-10 minuten op 100% aan de kook brengen en vervolgens nog 5 minuten op 30% tegen de kook aan houden.
Het mengsel iets laten afkoelen en in de foodprocessor pureren. De roomkaas en de in blokjes gesneden ham erdoor heen roeren en de soep op smaak brengen met zout en peper. Tot slot het achtergehouden stukje courgette raspen en de soep hiermee garneren. De soep (afgedekt) nog 3-4 minuten op 100% doorwarmen alvorens ze in koppen te schenken.
Voedings-
waarde
Energie1427 KiloJoules
340 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
31 gram
7 gram
3 gram