culinaire zaken .nl |
Romige mosterdsoep | |||
Soort gerecht | Soep | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | Snel | Soep | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
100 50 4 2 2 1 1 0.50 - - |
gram gram eetlepel stuks eetlepel eetlepel bekertje stuks naar smaak naar smaak |
smeerkaas (volvet) spek (katen-) allesbinder bouillon (kippen-,tablet) mosterd (Zaans) olie creme fraiche prei zout peper | ||
Berei- ding |
In een pan 1 liter water (2.5 deciliter per persoon) met bouillontabletten aan de kook brengen. Af en toe roeren. Intussen katenspek in reepjes snijden. In een pannetje olie verhitten. Katenspek in ongeveer 2 minuten krokant bakken. Spek uit de pan scheppen en op keukenpapier laten uitlekken. Prei schoonmaken en in heel dunne ringen snijden. In zeef wassen en laten uitlekken. Intussen met een garde de creme fraiche door de bouillon kloppen. Mosterd erdoor roeren. Smeerkaas toevoegen en al roerende in de soep laten smelten. Al roerende allesbinder toevoegen en blijven roeren tot soep gebonden is. Op smaak maken met zout en peper. Soep over de soepkommen verdelen. Spek en preiringetjes erover verdelen. Direct opdienen. Lekker met geroosterd brood. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1116 KiloJoules 266 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 13 gram 7 gram 2 gram |