culinaire
zaken
.nl
Romige mosterdsoep
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
100
50
4
2
2
1
1
0.50
-
-
gram
gram
eetlepel
stuks
eetlepel
eetlepel
bekertje
stuks
naar smaak
naar smaak
smeerkaas (volvet)
spek (katen-)
allesbinder
bouillon (kippen-,tablet)
mosterd (Zaans)
olie ingrediënt info
creme fraiche ingrediënt info
prei
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
In een pan 1 liter water (2.5 deciliter per persoon) met bouillontabletten aan de kook brengen. Af en toe roeren. Intussen katenspek in reepjes snijden. In een pannetje olie verhitten. Katenspek in ongeveer 2 minuten krokant bakken. Spek uit de pan scheppen en op keukenpapier laten uitlekken. Prei schoonmaken en in heel dunne ringen snijden. In zeef wassen en laten uitlekken. Intussen met een garde de creme fraiche door de bouillon kloppen. Mosterd erdoor roeren. Smeerkaas toevoegen en al roerende in de soep laten smelten. Al roerende allesbinder toevoegen en blijven roeren tot soep gebonden is. Op smaak maken met zout en peper. Soep over de soepkommen verdelen. Spek en preiringetjes erover verdelen. Direct opdienen. Lekker met geroosterd brood.
Voedings-
waarde
Energie1116 KiloJoules
266 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
13 gram
7 gram
2 gram