culinaire
zaken
.nl
Mexicaanse bonensoep
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1.25
300
250
75
50
25
2
1
1
1
-
liter
gram
gram
gram
gram
gram
stuks
theelepel
stuks
teentje
naar smaak
water
tomaat ingrediënt info
boon (bruin,droog)
kaas (jong)
spek (ontbijt-)
boter (room-)
laurier (blad)
chilipoeder
ui ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
zout
Voor-
berei-
ding
Was de bruine bonen onder stromend water. Doe de bruine bonen met het water en de laurierblaadjes in een pan. Breng alles aan de kook. Temper het vuur en laat de bonen ongeveer 2 uur zachtjes, met een deksel op de pan, koken tot het gaar is.
Berei-
ding
Verhit de boter in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui en de uitgeperste knoflook ongeveer 3 minuten. Voeg de stukjes tomaat toe en laat deze even meebakken. Voeg het ui-tomatenmengsel en de chilipoeder aan de soep toe en laat alles nog ongeveer 15 minuten zachtjes doorkoken. Pureer de soep. Doe de gepureerde soep terug in de pan en voeg eventueel nog wat water toe. Laat de soep goed heet worden en voeg zout naar smaak toe.
Voedings-
waarde
Energie1513 KiloJoules
360 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
32 gram
21 gram
18 gram