culinaire zaken .nl |
Mexicaanse bonensoep | |||
Soort gerecht | Soep | Herkomst | Mexico | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 02:00 Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Soep | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1.25 300 250 75 50 25 2 1 1 1 - |
liter gram gram gram gram gram stuks theelepel stuks teentje naar smaak |
water tomaat boon (bruin,droog) kaas (jong) spek (ontbijt-) boter (room-) laurier (blad) chilipoeder ui knoflook zout | ||
Voor- berei- ding |
Was de bruine bonen onder stromend water. Doe de bruine bonen met het water en de laurierblaadjes in een pan. Breng alles aan de kook. Temper het vuur en laat de bonen ongeveer 2 uur zachtjes, met een deksel op de pan, koken tot het gaar is. | |||
Berei- ding |
Verhit de boter in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui en de uitgeperste knoflook ongeveer 3 minuten. Voeg de stukjes tomaat toe en laat deze even meebakken. Voeg het ui-tomatenmengsel en de chilipoeder aan de soep toe en laat alles nog ongeveer 15 minuten zachtjes doorkoken. Pureer de soep. Doe de gepureerde soep terug in de pan en voeg eventueel nog wat water toe. Laat de soep goed heet worden en voeg zout naar smaak toe. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1513 KiloJoules 360 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 32 gram 21 gram 18 gram |