culinaire zaken .nl |
Bloemkoolcremesoep (Potage chou-fleur) | |||
Soort gerecht | Soep | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | Soep | Vegetarisch | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 0.25 - |
liter stuks naar smaak |
soep (basiscreme-) kool (bloem-) nootmuskaat | ||
Berei- ding |
Neem 1 liter basiscremesoep (zie hoofdstuk aldaar). Breng aan de kook; controleer op zout en peper. Voeg toe: kleinste "bloemkoolroosjes" (200 gram schoon) en laat deze 'n 6 minuten mee aan de kook. Enige snuiven nootmuskaat toevoegen en versieren met wat verse gehakte peterselie. Fakultatief: Een bakje geraspte kaas erbij serveren. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 501 KiloJoules 119 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 17 gram 4 gram 2 gram |