culinaire
zaken
.nl
Muntsaus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
3
1
0.50
0.50
0.50
eetlepel
eetlepel
eetlepel
theelepel
theelepel
eetlepel
munt (blad) ingrediënt info
olie (olijf-) ingrediënt info
sap (citroen-)
zout
peper (zwart) ingrediënt info
suiker
Berei-
ding
Maak de blaadjes van de munt met een vijzel zeer fijn. Doe ze samen met de overige ingredienten in een afgesloten potje en schud alles goed door elkaar. Laat de saus voor het serveren tenminste een half uurtje in de koelkast staan.
Deze muntsaus is bijzonder geschikt bij geroosterd lamsvlees of als dressing voor een aardappel- of tomatensalade.
Voedings-
waarde
Energie365 KiloJoules
87 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
2 gram
0 gram
0 gram