culinaire zaken .nl |
Muntsaus | |||
Soort gerecht | Saus, salsa of dip | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:10 | |
Indelingen | Makkelijk Vegetarisch | Zonder Koken Dressing | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 3 1 0.50 0.50 0.50 |
eetlepel eetlepel eetlepel theelepel theelepel eetlepel |
munt (blad) olie (olijf-) sap (citroen-) zout peper (zwart) suiker | ||
Berei- ding |
Maak de blaadjes van de munt met een vijzel zeer fijn. Doe ze samen met de overige ingredienten in een afgesloten potje en schud alles goed door elkaar. Laat de saus voor het serveren tenminste een half uurtje in de koelkast staan. Deze muntsaus is bijzonder geschikt bij geroosterd lamsvlees of als dressing voor een aardappel- of tomatensalade. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 365 KiloJoules 87 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 2 gram 0 gram 0 gram |