culinaire zaken .nl |
Ananassaus | |||
Soort gerecht | Saus, salsa of dip | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:10 | |
Indelingen | Barbecue | Makkelijk | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
450 2 0.50 2 1 0.50 2 |
gram teentje eetlepel eetlepel stuks theelepel eetlepel |
ananas (stukjes) knoflook saus (soja-) sherry (droog) peper (spaans,rood) peper (wit) bieslook | ||
Voor- berei- ding |
Knip of snij de bieslook fijn. Hak de knoflook grof. Verwijder het zaad van het pepertje en snij deze in stukjes. | |||
Berei- ding |
Doe de stukjes ananas, de knoflook, sojasaus, sherry, het pepertje en de witte peper in een blender en pureer alles 30 seconden. Verwarm de saus vlak voor het opdienen in een pannetje en voeg dan pas de gesnipperde bieslook toe. Lekker bij geroosterd varkensvlees, ham of kip. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 381 KiloJoules 91 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 22 gram 1 gram 1 gram |