culinaire zaken .nl |
Petjelsaus (Saus voor groentegerechten) | |||
Soort gerecht | Saus, salsa of dip | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
5 2 2 2 1 1 1 1 1 0.50 - |
eetlepel theelepel eetlepel teentje stuks theelepel stuks theelepel eetlepel eetlepel naar smaak |
pindakaas sambal oelek olie (zonnebloem-) knoflook ui trassi salam (blad) kentjoer (poeder) ketjap (manis) suiker (basterd-,bruin) zout | ||
Berei- ding |
We gebruiken 0.5 pot pindakkas. De ui wordt fijngesnipperd. Bak de ui, de uitgeperste knoflook, sambal en trassi in de olie tot de uien glazig zijn. Roer er de pindakaas doorheen. Voeg suiker en zout naar smaak toe. Maak de saus af met kentjoer, ketjap en water. Laat de saus niet teveel indikken. Serveren bij: petjel. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1044 KiloJoules 249 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 10 gram 9 gram 3 gram |