culinaire
zaken
.nl
Petjelsaus
(Saus voor groentegerechten)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
5
2
2
2
1
1
1
1
1
0.50
-
eetlepel
theelepel
eetlepel
teentje
stuks
theelepel
stuks
theelepel
eetlepel
eetlepel
naar smaak
pindakaas
sambal oelek
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
ui ingrediënt info
trassi
salam (blad)
kentjoer (poeder)
ketjap (manis)
suiker (basterd-,bruin)ingrediënt info
zout
Berei-
ding
We gebruiken 0.5 pot pindakkas. De ui wordt fijngesnipperd.

Bak de ui, de uitgeperste knoflook, sambal en trassi in de olie tot de uien glazig zijn. Roer er de pindakaas doorheen. Voeg suiker en zout naar smaak toe. Maak de saus af met kentjoer, ketjap en water. Laat de saus niet teveel indikken. Serveren bij: petjel.
Voedings-
waarde
Energie1044 KiloJoules
249 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
10 gram
9 gram
3 gram