culinaire zaken .nl |
Katjang Saus III (Pindasaus) | |||
Soort gerecht | Saus, salsa of dip | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
6 1 1 1 0.50 0.25 0.25 0.25 0.05 - |
eetlepel bolletje eetlepel theelepel eetlepel theelepel eetlepel theelepel theelepel naar smaak |
pindakaas asem (zonder pit) olie (zonnebloem-) trassi ketjap (manis) sambal oelek suiker knoflook (poeder) sap (citroen-) zout | ||
Berei- ding |
We gebruiken 150 gram pindakaas. We gebruiken 2 druppels citroensap. De tamarinde in een klein beetje water zetten om uit te lekken. Hiervan moet enkel het vocht gebruikt worden. De sambal, wat trassi en de knoflook aanfruiten in wat olie. De pindakaas toevoegen en enkele minuten laten doorbakken. Met de santen c.q. de bouillon of water het mengsel afslappen tot een dikke saus is verkregen. Op smaak brengen met het tamarindevocht, suiker, zout, ketjap en citroensap. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1036 KiloJoules 247 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 9 gram 9 gram 2 gram |