culinaire zaken .nl |
Indonesische slasaus (Saus voor salades en komkommer) | |||
Soort gerecht | Saus, salsa of dip | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
24 4 2 1 1 1 - - - |
gram stuks theelepel eetlepel eetlepel theelepel naar smaak naar smaak naar smaak |
boter (bak-) ei (kip) mosterd asem (water) suiker (basterd-,bruin) kerrie (poeder) zout peper nootmuskaat | ||
Berei- ding |
Kook de eieren hard en prak ze fijn. Voeg de overige ingredienten toe en roer het geheel goed door elkaar. Smelt de boter en roer die eveneens door de saus. Eventueel verdunnen. Serveren bij: salades, komkommer. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 587 KiloJoules 140 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 4 gram 7 gram 0 gram |