culinaire zaken .nl |
Uien-roomsaus | |||
Soort gerecht | Saus, salsa of dip | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:40 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1.25 1.25 1.25 40 9 2 2 1 - - |
deciliter deciliter deciliter gram eetlepel theelepel stuks theelepel naar smaak naar smaak |
wijn (wit) room (zuur) bouillon (vis-) boter (room-) room (koffie-) sap (citroen-) ui meel (aardappel-) zout peper | ||
Berei- ding |
Smelt de boter in een pan en fruit hierin de uien 7 minuten zonder ze bruin te laten worden. Voeg de visbouillon en de witte wijn aan de uien toe en breng alles aan de kook. Draai het vuur laag, doe een deksel op de pan en laat de uien 18 minuten stoven. Pureer het uienmengsel in een blender of keukenmachine of pureer de uien door een zeef. Doe de uienpuree terug in de pan. Maak het aardappelmeel aan met de koffieroom en roer het mengsel door de puree. Breng alle aan de kook en laat de saus 3.5 minuten op laag vuur zachtjes doorkoken. Roer de zure room door de saus en maak alles op smaak met wat zout en peper en het citroensap. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1899 KiloJoules 452 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 29 gram 4 gram 1 gram |