culinaire
zaken
.nl
Pikante kerrieappelsaus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
2
2
3
30
13
1
1
1
0.30
-
-
-
deciliter
deciliter
centiliter
gram
theelepel
stuks
theelepel
stuks
eetlepel
naar smaak
naar smaak
naar smaak
bouillon (vlees-)
melk ingrediënt info
sap (ananas-)
boter (room-)
kerrie (poeder)
appel
maizena
ui ingrediënt info
mangochutney ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
peper (cayenne-) ingrediënt info
Berei-
ding
Snipper de ui. Fruit de snippers in de boter in 2.5 minuut op 600 Watt. Roer de kerriepoeder, de bouillon, de melk en de mangochuntney erdoor. Roer de maizena tot een glad papje met het sap. Schil de appel, rasp hem rondom het klokhuis, voeg de appelrasp ook toe. Verwarm het geheel in 8 minuten op 600 Watt. Zeef de saus en kook haar nog eens 2.5 minuut op 600 Watt. Breng de saus op smaak met zout, peper, cayennepeper en als nodig nog wat kerrie.
Voedings-
waarde
Energie594 KiloJoules
141 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
13 gram
3 gram
3 gram