culinaire zaken .nl |
Pikante kerrieappelsaus | |||
Soort gerecht | Saus, salsa of dip | Herkomst | Amerika | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 00:13 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | Snel | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2 2 3 30 13 1 1 1 0.30 - - - |
deciliter deciliter centiliter gram theelepel stuks theelepel stuks eetlepel naar smaak naar smaak naar smaak |
bouillon (vlees-) melk sap (ananas-) boter (room-) kerrie (poeder) appel maizena ui mangochutney zout peper peper (cayenne-) | ||
Berei- ding |
Snipper de ui. Fruit de snippers in de boter in 2.5 minuut op 600 Watt. Roer de kerriepoeder, de bouillon, de melk en de mangochuntney erdoor. Roer de maizena tot een glad papje met het sap. Schil de appel, rasp hem rondom het klokhuis, voeg de appelrasp ook toe. Verwarm het geheel in 8 minuten op 600 Watt. Zeef de saus en kook haar nog eens 2.5 minuut op 600 Watt. Breng de saus op smaak met zout, peper, cayennepeper en als nodig nog wat kerrie. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 594 KiloJoules 141 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 13 gram 3 gram 3 gram |