culinaire
zaken
.nl
Groentesoep uit het Verre Oosten
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
200
100
100
50
30
4
1
1
liter
gram
gram
gram
gram
gram
stuks
eetlepel
stuks
bouillon (kippen-)
tomaat ingrediënt info
garnaal (Hollands,gepeld)
boon (sperzie-,vers)
tauge ingrediënt info
spinazie
wortel
siroop (gember)
prei
Berei-
ding
Breng de bouillon met de gember-siroop aan de kook. Snij ondertussen de prei in ringen, de sperziebonen in heel kleine stukjes en de worteltjes in dunne plakjes. Laat de groenten 12 minuten koken in de bouillon. Ontvel de tomaten en snij ze in kleine stukjes. Voeg de tomaat, de garnalen en de tauge toe en warm de soep goed door, maar laat hem niet meer koken. Hak de gewassen spinazieblaadjes klein, roer ze door de soep en serveer deze direct.
Voedings-
waarde
Energie537 KiloJoules
128 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
16 gram
9 gram
2 gram