culinaire zaken .nl |
Groentesoep uit het Verre Oosten | |||
Soort gerecht | Saus, salsa of dip | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | Soep | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 200 100 100 50 30 4 1 1 |
liter gram gram gram gram gram stuks eetlepel stuks |
bouillon (kippen-) tomaat garnaal (Hollands,gepeld) boon (sperzie-,vers) tauge spinazie wortel siroop (gember) prei | ||
Berei- ding |
Breng de bouillon met de gember-siroop aan de kook. Snij ondertussen de prei in ringen, de sperziebonen in heel kleine stukjes en de worteltjes in dunne plakjes. Laat de groenten 12 minuten koken in de bouillon. Ontvel de tomaten en snij ze in kleine stukjes. Voeg de tomaat, de garnalen en de tauge toe en warm de soep goed door, maar laat hem niet meer koken. Hak de gewassen spinazieblaadjes klein, roer ze door de soep en serveer deze direct. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 537 KiloJoules 128 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 16 gram 9 gram 2 gram |