culinaire zaken .nl |
Echte mayonaise (Mayonnaise) | |||
Soort gerecht | Saus, salsa of dip | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Vegetarisch | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
24 7 3 2 - - |
eetlepel theelepel stuks theelepel naar smaak naar smaak |
olie (mais-) sap (citroen-) eidooier mosterd zout peper (wit) | ||
Berei- ding |
Roer in holronde kom, met een garde, 3 eierdooiers glad, tesaam met circa 20 gram citroensap (=20 milliliter) en (niet verplicht) een forse theelepel gladde mosterd. Roer vervolgens eerst druppelsgewijs, later dun straalsgewijs mais-, of zonnebloemolie erdoor. Alle ingredienten op kamertemparatuur. Breng de ontstane zalf op smaak met weinig zout en witte peper. Eventueel iets mosterd toevoegen. Heerlijk bij frites, gefrituurde vis of alle koude gerechten die erom vragen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2832 KiloJoules 674 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 1 gram 4 gram 0 gram |