culinaire zaken .nl |
Ansjovissaus | |||
Soort gerecht | Saus, salsa of dip | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
5 40 40 6 2 - - |
deciliter gram gram stuks eetlepel naar smaak naar smaak |
bouillon (vis-) boter (room-) bloem ansjovis (filet) room (koffie-) zout peper | ||
Berei- ding |
Smelt de boter in een pan en roer er de bloem door. Voeg onder voortdurend roeren beetje bij beetje de visbouillon toe tot een gladde en gebonden saus is ontstaan. Laat de saus op laag vuur 4 minuten zachtjes doorkoken. Roer de fijngehakte ansjovis en de koffieroom door de saus. Maak de saus op smaak met wat zout en peper. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 890 KiloJoules 212 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 14 gram 8 gram 0 gram |