culinaire
zaken
.nl
Ansjovissaus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
5
40
40
6
2
-
-
deciliter
gram
gram
stuks
eetlepel
naar smaak
naar smaak
bouillon (vis-)
boter (room-)
bloem ingrediënt info
ansjovis (filet)
room (koffie-)
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Smelt de boter in een pan en roer er de bloem door. Voeg onder voortdurend roeren beetje bij beetje de visbouillon toe tot een gladde en gebonden saus is ontstaan. Laat de saus op laag vuur 4 minuten zachtjes doorkoken. Roer de fijngehakte ansjovis en de koffieroom door de saus. Maak de saus op smaak met wat zout en peper.
Voedings-
waarde
Energie890 KiloJoules
212 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
14 gram
8 gram
0 gram