culinaire zaken .nl |
Vijgen met marmelade | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:10 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
25 10 4 2 |
gram stuks eetlepel eetlepel |
pit (zonnebloem-) vijg (gedroogd) marmelade (citroen-) azijn (rozemarijn-) | ||
Berei- ding |
Doe de vijgen in een kom en laat ze een nacht in water weken. Bewaar het vocht. Doe 3 dl. van dit weekvocht in een pannetje en roer er de marmelade en azijn door. Breng alles even aan de kook en laat het afkoelen. Zeef dit vocht en giet het over de vijgen. Strooi er vlak voor het opdienen de in een koekepan geroosterde zonnebloempitten over. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1134 KiloJoules 270 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 68 gram 4 gram 8 gram |