culinaire zaken .nl |
Krokante pannenkoeken met abrikozen | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Brood En Banket | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
50 30 8 4 3.50 1 1 0.25 |
gram gram eetlepel stuks eetlepel stuks pak theelepel |
cornflakes suiker jam (abrikozen-) beschuit olie (zonnebloem-) ei (kip) pannekoekmix kaneel (poeder) | ||
Berei- ding |
Maak de pannekoeken volgens de aanwijzingen op de verpakking. Besmeer de pannekoeken met abrikozenjam en rol de pannekoeken stijf op. Snij elke pannekoek in twee helften. Kruimel beschuiten en vermeng dit met de cornflakes. Klop de eieren los. Strijk dit eiermengsel over de pannekoeken en haal ze door het mengsel van beschuit en cornflakes. Verwarm de olie in de koekepan en bak de pannekoeken goudbruin. Heet serveren met suiker en kaneel. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1482 KiloJoules 353 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 60 gram 5 gram 1 gram |