culinaire zaken .nl |
Frambozenmousse | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 | |
Indelingen | Magnetron | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 150 1.20 4 3 3 2 2 |
gram gram deciliter takje blaadje eetlepel eetlepel eetlepel |
framboos umer room (slag-) munt (vers) gelatine suiker likeur (frambozen-) sap (citroen-) | ||
Berei- ding |
Week de gelatine een paar minuten in ruim koud water. Pureer de helft van de frambozen in de foodprocessor en roer de puree door een zeef om de pitjes achter te houden. Verhit het citroensap in een steelpannetje en los er de uitgeknepen gelatine in op. Het gelatinemengsel mag niet koken. Roer de opgeloste gelatine en de likeur door de frambozenpuree en zet in de koelkast tot het mengsel begint op te stijven. Klop de slagroom bijna stijf met de suiker en klop er de umer door. Spatel de frambozenpuree met de helft van de overgebleven frambozen voorzichtig door het slagroommengsel zodat er een marmer-effect ontstaat. Verdeel de mousse over 4 glazen coupes en zet deze tot het servern in de koelkast . Garneer met de overgebleven frambozen en een takje munt. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 963 KiloJoules 229 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 20 gram 7 gram 7 gram |