culinaire zaken .nl |
Bevroren druiven met kaneelroom | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:30 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1.40 300 300 2 2 1 - |
liter gram gram eetlepel theelepel glaasjes (borrel) naar smaak |
room (slag-) druif (wit) druif (muskaat-) suiker kaneel (poeder) likeur (amandel-) suiker (poeder-) | ||
Berei- ding |
Was de druiven, verdeel ze in kleine trosjes van 4 of 5 druiven en laat ze goed uitlekken. Bestrooi ze voor ze helemaal droog zijn met een dun laagje poedersuiker en schud het teveel af. Zet de trosjes 20 minuten voor het serveren in de diepvries. Klop de slagroom met de suiker, de kaneel en de likeur bijna stijf en schep in een passende schaal. Verdeel de druiven over de desserbordjes en gebruik de kaneelroom als dipsaus. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 6052 KiloJoules 1441 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 43 gram 9 gram 2 gram |