culinaire
zaken
.nl
Appelgelei met rode vruchten
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1.20
100
100
1
100
5
4
3
2
2
1
1
deciliter
gram
gram
deciliter
gram
eetlepel
takje
blaadje
eetlepel
eetlepel
stuks
eetlepel
room (slag-)
bes (aal-, rood)
aardbei ingrediënt info
sap (appel-)
framboos
water
bes (aal-, rood)
gelatine
honing
sap (citroen-)
kaneel (stokje)
suiker
Voor-
berei-
ding
Benodigd:
rechthoekige vorm met een inhoud van 0,5 liter (bijvoorbeeld een plastic boterdoos)

Breng het appelsap met het water, het citroensap en het kaneelstokje tot tegen de kook en laat 10 minuten trekken.
Verwijder het kaneelstokje en roer er de honing door.
Was de vruchten zonodig, laat ze uitlekken en maak ze schoon.
Snijd de aardbeien in plakjes.
Klop de slagroom voor de garnering stijf met de suiker.
Berei-
ding
Week de gelatine een paar minuten in ruim koud water en los de uitgeknepen blaadjes van het vuur af op in het hete appelsap.
Laat de gelei afkoelen tot hij begint op te stijven.
Spoel de vorm om onder de koude kraan en schep er een dun laagje appelgelei in.
Zet kort in de koelkast tot de gelei is opgesteven.
Verdeel de plakjes aardbei dakpansgewijs op de gelei, schep er wat gelei op en zet de vorm weer kort in de koelkast tot de gelei is opgesteven.
Schep de overige vruchten door de resterende gelei en vul daarmee de vorm.
Laat in de koelkast een paar uur of een hele nacht opstijven.
Maak kort voor het serveren de randen van de gelei met de punt van een mes los, dompel de vorm een paar tellen in heet water en stort de gelei op een plank.
Snij met een scherp mes in plakken, leg deze op de borden en garneer met een takje bessen en een toef slagroom.
Voedings-
waarde
Energie809 KiloJoules
193 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
23 gram
2 gram
5 gram