culinaire zaken .nl |
Appelgelei met rode vruchten | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:25 | |
Indelingen | Magnetron | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1.20 100 100 1 100 5 4 3 2 2 1 1 |
deciliter gram gram deciliter gram eetlepel takje blaadje eetlepel eetlepel stuks eetlepel |
room (slag-) bes (aal-, rood) aardbei sap (appel-) framboos water bes (aal-, rood) gelatine honing sap (citroen-) kaneel (stokje) suiker | ||
Voor- berei- ding |
Benodigd: rechthoekige vorm met een inhoud van 0,5 liter (bijvoorbeeld een plastic boterdoos) Breng het appelsap met het water, het citroensap en het kaneelstokje tot tegen de kook en laat 10 minuten trekken. Verwijder het kaneelstokje en roer er de honing door. Was de vruchten zonodig, laat ze uitlekken en maak ze schoon. Snijd de aardbeien in plakjes. Klop de slagroom voor de garnering stijf met de suiker. | |||
Berei- ding |
Week de gelatine een paar minuten in ruim koud water en los de uitgeknepen blaadjes van het vuur af op in het hete appelsap. Laat de gelei afkoelen tot hij begint op te stijven. Spoel de vorm om onder de koude kraan en schep er een dun laagje appelgelei in. Zet kort in de koelkast tot de gelei is opgesteven. Verdeel de plakjes aardbei dakpansgewijs op de gelei, schep er wat gelei op en zet de vorm weer kort in de koelkast tot de gelei is opgesteven. Schep de overige vruchten door de resterende gelei en vul daarmee de vorm. Laat in de koelkast een paar uur of een hele nacht opstijven. Maak kort voor het serveren de randen van de gelei met de punt van een mes los, dompel de vorm een paar tellen in heet water en stort de gelei op een plank. Snij met een scherp mes in plakken, leg deze op de borden en garneer met een takje bessen en een toef slagroom. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 809 KiloJoules 193 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 23 gram 2 gram 5 gram |