culinaire zaken .nl |
Yoghurt-vruchten ijs | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
5 250 125 6 4 4 |
deciliter gram gram stuks stuks theelepel |
yoghurt aardbei suiker (basterd-,wit) mango banaan sap (citroen-) | ||
Berei- ding |
1. Maak het fruit schoon en pureer het in een foodprocessor, met een roerzeef op het de staafmixer. 2. Meng het citroensap, de bastersuiker en de yoghurt met de vruchtenpuree. 3. Giet het mengsel in een ijsmachine en laat de machine draaien tot het ijs mooi dik is geworden. Het ijs kan ook zonder een ijsmachine in een diepvriesbakje worden bevroren. Er moet dan regelmatig geroerd worden om te voorkomen dat de ijskristallen te groot worden. Het duurt dan wel een paar uur voordat het ijs klaar is. Zo kan het ook: Voeg een stijfgeslagen eiwit aan het yoghurtmengsel toe. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3350 KiloJoules 798 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 192 gram 11 gram 19 gram |