culinaire
zaken
.nl
Yoghurt-vruchten ijs
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
5
250
125
6
4
4
deciliter
gram
gram
stuks
stuks
theelepel
yoghurt
aardbei ingrediënt info
suiker (basterd-,wit)ingrediënt info
mango ingrediënt info
banaan ingrediënt info
sap (citroen-)
Berei-
ding
1. Maak het fruit schoon en pureer het in een foodprocessor, met een roerzeef op het de staafmixer. 2. Meng het citroensap, de bastersuiker en de yoghurt met de vruchtenpuree. 3. Giet het mengsel in een ijsmachine en laat de machine draaien tot het ijs mooi dik is geworden. Het ijs kan ook zonder een ijsmachine in een diepvriesbakje worden bevroren. Er moet dan regelmatig geroerd worden om te voorkomen dat de ijskristallen te groot worden. Het duurt dan wel een paar uur voordat het ijs klaar is.

Zo kan het ook: Voeg een stijfgeslagen eiwit aan het yoghurtmengsel toe.
Voedings-
waarde
Energie3350 KiloJoules
798 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
192 gram
11 gram
19 gram