culinaire zaken .nl |
Kwee Soemping (Gestoomde mini-gebakjes) | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 3 125 100 3 1 - |
gram deciliter gram gram schijf stuks naar smaak |
meel (rijst-) santen kokos suiker (Javaans) goela djawa bananenblad zout | ||
Berei- ding |
Het rijstmeel wordt vermengd met het zout, de santen en de geraspte klapper. Van 75 gram javaanse suiker stroop maken en dit met het rijstmeel en santen vermengen tot een kneedbaar deeg. Van dit deeg kleine piramides maken. Stop hier een klein stukje javaanse suiker in en maak ze dan weer dicht. Deze gebakjes worden daarna in pisangblad gewikkeld en gaar gestoomd. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3866 KiloJoules 920 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 147 gram 12 gram 7 gram |