culinaire zaken .nl |
Yoghurtijs met kiwi | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:10 | |
Indelingen | Slank | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
7.50 2.50 2 5 2 0.50 |
deciliter deciliter deciliter theelepel stuks stuks |
yoghurt room (slag-) likeur (kiwi-) zoetstof kiwi meloen | ||
Berei- ding |
Klop de slagroom met de zoetstof door elkaar. Roer de yoghurt en de likeur erdoor. Doe het mengsel in een diepvrieskom en zet het in de diepvriezer. Laat het ijs in ongeveer 4 uur bevriezen en roer het af en toe door. U kunt het ijs ook in een ijsmachine maken, het gaat dan een stuk sneller. Haal ongeveer 20 minuten voor het gebruik het ijs uit de diepvriezer en laat het in de koelkast iets zachter worden. Snij intussen de geschilde kiwi's in plakjes en steek met een meloenbolletjes-lepel het vruchtvlees van de meloen uit. Schep met een ijslepel het ijs in schaaltjes en garneer het met de kiwi en de bolletjes meloen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2045 KiloJoules 487 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 28 gram 9 gram 1 gram |