culinaire zaken .nl |
Vruchtencompote met bulgaarse yoghurt | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:35 | |
Indelingen | Vegetarisch | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
3 1.50 100 100 75 6 25 |
deciliter deciliter gram gram gram centiliter gram |
sap (sinaasappel-) water pruim (gedroogd) abrikoos (gedroogd) peer (gedroogd) yoghurt (Bulgaars) noot (wal-,gepeld) | ||
Berei- ding |
Breng de pruimen, abrikozen, peren, sinaasappelsap en water in een pan aan de kook. Laat alles in een gesloten pan 17 minuten zachtjes afgedekt koken. Koel afgedekt af. Serveer de compote koud of warm, met een eetlepel yoghurt waarop wat gehakte walnoten. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 835 KiloJoules 199 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 41 gram 5 gram 3 gram |