culinaire zaken .nl |
Vanillepudding met boerenmeisjes (Pouding vanille & eau-de-vie aux abricots) | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 6 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Vegetarisch | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 2.50 100 80 1 |
liter deciliter gram gram zakje |
melk (halfvol) boerenmeisjes suiker custardpoeder suiker (vanille-) | ||
Berei- ding |
Breng in dikbodemige pan aan de kook 9 deciliter melk met 100 gram suiker en een zakje vanillesuiker; bind (= roer en kook door) met 80 gram custardpoeder vooraf aangemaakt in 1 deciliter koude melk, giet in vorm (van 1.5 liter) of in eenpersoonsvormpjes of in glazen. Laat afkoelen. Stort wanneer nodig en geef er de boerenmeisjes bij (= abrikozen op brandewijn), hetzij eroverheen, hetzij in glaasjes apart; maar dan wel van onder uit de pot. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1233 KiloJoules 294 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 35 gram 6 gram 0 gram |