culinaire
zaken
.nl
Vanille-ijs met walnoten en rumrozijnen
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
2
5
20
4
1
0.10
-
deciliter
centiliter
gram
stuks
eetlepel
eetlepel
naar smaak
ijs (vanille-)
room (slag-)
rozijn ingrediënt info
noot (wal-)
rum
suiker
kaneel (poeder)
Berei-
ding
Walnoten breken en de rozijnen in warme rum weken (ca 2 uur). Gewelde rozijnen en walnoten met het vanille-ijs vermengen en dit ijsmengsel minstens 1 uur in het vriesvak plaatsen. Slagroom half stijf kloppen. Een eetlepel rum (van de rozijnen), suiker en kaneel toevoegen. IJs in een coupe scheppen en saus erover schenken.
Voedings-
waarde
Energie1431 KiloJoules
341 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
33 gram
4 gram
0 gram