culinaire zaken .nl |
Vanille-ijs met walnoten en rumrozijnen | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 03:00 Bereiding : 00:05 | |
Indelingen | Snel | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2 5 20 4 1 0.10 - |
deciliter centiliter gram stuks eetlepel eetlepel naar smaak |
ijs (vanille-) room (slag-) rozijn noot (wal-) rum suiker kaneel (poeder) | ||
Berei- ding |
Walnoten breken en de rozijnen in warme rum weken (ca 2 uur). Gewelde rozijnen en walnoten met het vanille-ijs vermengen en dit ijsmengsel minstens 1 uur in het vriesvak plaatsen. Slagroom half stijf kloppen. Een eetlepel rum (van de rozijnen), suiker en kaneel toevoegen. IJs in een coupe scheppen en saus erover schenken. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1431 KiloJoules 341 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 33 gram 4 gram 0 gram |