culinaire zaken .nl |
Turkse honingtoetje (Murtaga) | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Turkije | |
Aantal personen | 7 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:25 Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | Vegetarisch | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
300 125 40 2 |
gram gram gram stuks |
bloem boter (room-) honing ei (kip) | ||
Berei- ding |
Laat de boter smelten. Doe de bloem al roerend erbij en laat het lichtbruin kleuren. Voeg dan de eieren toe en roer niet meer. Leg het deksel op de pan en laat de eieren in ongeveer 6 minuten stollen. Schep het toetje op een bord en verdeel de honing erover. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1305 KiloJoules 311 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 40 gram 7 gram 0 gram |