culinaire zaken .nl |
Schuimomelet met appel en kaneel | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:05 Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | Magnetron Combi-magnetron | Feestelijk Bewerkelijk | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
40 15 4 2 2 1 - - - |
gram gram stuks stuks eetlepel theelepel naar smaak naar smaak naar smaak |
suiker boter (room-) ei (kip) appel (zuur) suiker kaneel (poeder) suiker (poeder-) kaneel (poeder) zout | ||
Voor- berei- ding |
De appels schillen, van klokhuis ontdoen, in blokjes snijden en met 1 eetlepel water in een ovenvaste schaal van 1 liter inhoud (afgedekt) in 3-4 minuten op 100% tot een dikke moes laten koken. De suiker en kaneel erdoor roeren en de moes afgedekt laten staan. | |||
Berei- ding |
De eieren splitsen, de dooiers met de suiker schuimig kloppen en de eiwitten met een snufje zout stijf slaan. De dooiers en het eiwit snel met een metalen lepel luchtig door elkaar scheppen. De boter in een ondiepe ronde glazen schaal van 20 centimeter doorsnee (onafgedekt) in circa 1 minuut op 100% laten smelten. Het eiermengsel toevoegen en de omelet (onafgedekt) in 6-8 minuten op 70% laten stollen. De omelet enkele minuten (afgedekt) laten nagaren. Intussen de appel (afgedekt) nog 1 minuut op 100% doorwarmen. De moes over de helft van de omelet verdelen en de andere helft erover klappen. Garneren met gezeefde poedersuiker en kaneel. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 787 KiloJoules 187 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 25 gram 7 gram 1 gram |