culinaire zaken .nl |
Roomijskoekje | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 6 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 03:05 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2.50 100 12 4 1 1 |
deciliter gram stuks stuks zakje zakje |
room (slag-) suiker (basterd-,wit) biscuit (volkoren-) ei (kip) chocofix suiker (vanille-) | ||
Berei- ding |
Eieren splitsen, dooiers in kom doen. Basterdsuiker en vanillesuiker toevoegen. Met garde of mixer in 5 minuten licht en schuimig kloppen. In andere kom slagroom stijfkloppen. Door eidooiermengsel scheppen. Overdoen in lage diepvriesdoos (ca 0.5 l). In diepvriezer minstens 3 uur laten bevriezen. In steelpan chocofix met water verwarmen volgens gebruiksaanwijzing. In kommetje schenken. IJs uit diepvriezer nemen. 6 koekjes op ijs leggen. Met natgemaakt mes ijs rondom koekjes uitsnijden. IJskoekjes eruit wippen. Overige 6 koekjes op andere zijden van ijskoekje drukken. Ijskoekjes tot helft in chocofix dopen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1089 KiloJoules 259 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 19 gram 6 gram 0 gram |