culinaire zaken .nl |
Rastafruit | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Jamaica | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:10 | |
Indelingen | Vegetarisch | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
3.50 30 30 4.50 4.50 - |
deciliter gram gram stuks eetlepel naar smaak |
saus (cranberry-) boter (room-) suiker (basterd-,bruin) banaan rum nootmuskaat | ||
Berei- ding |
Schil de bananen en snij ze in de lengte door. Fruit ze zachtjes in de boter tot ze lichtbruin zijn. Strooi hier de bruine basterdsuiker en nootmuskaat over. Schud de pan zacht heen en weer, zodat de bananen door de suiker worden bedekt. Schenk de rum erover en steek aan. Dien de bananen brandend op, met een beetje cranberrysaus en met licht geklopte slagroom. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1917 KiloJoules 456 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 89 gram 2 gram 5 gram |