culinaire zaken .nl |
Rabarbergeleitjes | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Thailand | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 00:04 | |
Indelingen | Feestelijk | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2 1.50 2 2 1.50 1 |
deciliter deciliter blaadje toefje eetlepel stengel |
yoghurt (vanille-) sap (aarbei-kersen-) gelatine munt suiker rabarber | ||
Voor- berei- ding |
Was de rabarber, verwijder de harde nerf en snij de stengel(s) in stukjes van ca 1 cm. Breng de aarbei-kersendrank aan de kook. Voeg de rabarberstukjes toe en kook ze in ca 5 min beetgaar. Week intussen de blaadjes gelatine ca 5 min in ruim koud water. Knijp de gelatine goed uit en los de blaadjes van het vuur af al roerende op in het hete vocht. Roer de suiker erdoor. Laat het gelatinemengsel in een bak met koud water iets afkoelen. Schenk het dan in vormpjes (inhoud ca 1 dl). Laat de geleitjes ca 1 uur in de koelkast opstijven. | |||
Berei- ding |
Schenk de vanilleyoghurt op bordjes en zet de rabarbergeleitjes erin. Garneer met toefjes munt. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 377 KiloJoules 90 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 14 gram 3 gram 0 gram |