culinaire
zaken
.nl
Rabarbergeleitjes
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
2
1.50
2
2
1.50
1
deciliter
deciliter
blaadje
toefje
eetlepel
stengel
yoghurt (vanille-)
sap (aarbei-kersen-)
gelatine
munt ingrediënt info
suiker
rabarber
Voor-
berei-
ding
Was de rabarber, verwijder de harde nerf en snij de stengel(s) in stukjes van ca 1 cm. Breng de aarbei-kersendrank aan de kook. Voeg de rabarberstukjes toe en kook ze in ca 5 min beetgaar. Week intussen de blaadjes gelatine ca 5 min in ruim koud water. Knijp de gelatine goed uit en los de blaadjes van het vuur af al roerende op in het hete vocht. Roer de suiker erdoor. Laat het gelatinemengsel in een bak met koud water iets afkoelen. Schenk het dan in vormpjes (inhoud ca 1 dl). Laat de geleitjes ca 1 uur in de koelkast opstijven.
Berei-
ding
Schenk de vanilleyoghurt op bordjes en zet de rabarbergeleitjes erin. Garneer met toefjes munt.
Voedings-
waarde
Energie377 KiloJoules
90 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
14 gram
3 gram
0 gram